لیست اختراعات حبیبه نعلبندی


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 2
تاریخ اظهارنامه: 1393/08/09
مالک/مالکان: دانشگاه تبريز
تاریخ ثبت: 1393/08/09
خلاصه اختراع:

ميزان ضايعات پس از برداشت در محصولات باغي بسيار بالاست. با كاربرد فن آوري هايي مانند عمليات پيش سرمايش از افت محصول بطور قابل توجهي كاسته مي شود. توت فرنگي بايد در فاصله يك ساعت پس از برداشت تا دماي بهينه نگهداري خنك شده و تا زمان فروش در اين دما نگهداري شود. تاخير بيش از يك ساعت در عمليات سرمايش توت فرنگي، ميزان محصول قابل فروش را به شدت كاهش مي دهد. لذا موفقيت در توليد توت فرنگي منوط به ايجاد شرايط مناسب و بهينه نگهداري در كليه مراحل پس از برداشت است. علي رغم وجود عمليات پيش سرمايش كه هم اكنون در سطح دنيا بر روي محصول توت فرنگي انجام مي شود، افت اين محصول هنوز قابل توجه است. علت اين امر سرمايش غير يكنواخت ميوه ها در داخل جعبه هاي كوچك و همچنين سرمايش غير يكنواخت جعبه ها در سيستم است. علت غيريكنواختي سرمايش توت فرنگي، توزيع غيريكنواخت جريان هواي سرد بين جعبه ها و بين ميوه هاي داخل يك جعبه است. در اين سيستم جديد كه آن را سامانه هوادهي موازي مي ناميم، هوادهي به نحوي انجام مي گيرد كه همه جعبه ها به صورت همزمان با هواي سرد با دماي يكسان تماس داشته باشند و نيز هواي سرد بصورت يكسان بين جعبه ها توزيع شود. بنابراين جعبه و سيني متناسب با اين الگوي هوادهي طراحي و ساخته شدند. نتايج آزمايشات نشان داد كه در اين سيستم سرمايش جعبه هاي توت فرنگي با يكنواختي محسوسي انجام مي شود . بطوريكه اختلاف دما بين سرمايش دو جعبه مورد مطالعه، كمتر از نيم درجه سانتيگراد است. همچنين در اين سيستم به دليل اينكه هوا تنها در مسافت كمتر از 10 سانتيمتر از بين ميوه ها عبور مي كند، افت فشار در سيستم كمتر است. به دليل ناچيز بودن ميزان هواي كنارگذر مي توان فرآيند پيش سرمايش را با دبي هواي كمتري نسبت به سيستم رايج انجام داد. بنابراين مصرف انرژي در سيستم و نيز هزينه سرمايش توت فرنگي به مراتب كمتر از سيستم تجاري است.

تاریخ ثبت: 1400/12/21
خلاصه اختراع:

سيستم هاي بوجاري از مهم ترين ماشين هاي مورد استفاده در فرآوري محصولات كشاورزي مي باشند كه كليه مواد خارجي موجود در توده محصول مانند شن، ماسه، سنگ ريزه و كلوخ را از توده محصول جدا مي كنند. وجود مواد خارجي مانند سنگ ريزه، گرد و غبار، ساير دانه ها، دانه هاي افت زده و فاسد در مواد اوليه مورد استفاده در صنايع غذايي مشكل بزرگي است زيرا كيفيت محصول نهايي مانند انواع غذاها، كنسروها، آرد و انواع آجيل را به شدت كاهش مي دهد. يكي از مشكلات عديده صنايع توليد نخودچي وجود سنگ و كلوخ در توده نخود است كه جداكردن آنها به صورت دستي انجام مي شود كه هزينه بر و و زمان بر مي باشد. بنابراين هدف از اين اختراع طراحي و ساخت ماشيني بود كه سنگ و كلوخ را از توده دانه حبوبات به ويژه نخود به روش مكانيكي جدا كند. اين ماشين از يك الك مرتعش شيب دار ساخته شده كه توده محصول روي آن پخش مي شود. هواي مورد نياز از پايين الك و از سوراخ هاي آن به محصول برخورد مي كند. مجموعه سه عامل طوري عمل مي كند كه نخود به پايين سطح شيب دار الك حركت كند و كلوخ ها و سنگريزه ها به بالاي سطح شيب دار حركت كرده و جداسازي صورت پذيرد. قيمت اين سيستم نسبت به انواع سورتينگ الكترونيكي بسيار پايين و حدود 10 درصد مي¬باشد

موارد یافت شده: 2